nieuws

Kennemer College schenkt biologische wijn

Restaurant

Het ‘Lestaurant’ van horecaopleiding Kennemer College in Heemskerk heeft een ruim assortiment biologische wijnen aan de kaart toegevoegd. De opleiding zegt de eerste te zijn die ruime aandacht besteed aan biologische wijn.

Kennemer College schenkt biologische wijn

De toenemende belangstelling voor natuurproducten en de overtuiging bij de school dat het noodzakelijk is de leerlingen kennis te laten maken met biologische producten vormden de aanleiding de wijnen aan het assortiment toe te voegen.

De wijnleverancier is voorzien het EKO-keurmerk onder toezicht van stichting Skal. Wijn mag pas biologisch genoemd worden als deze bereid is uit biologisch geteelde druiven, waar geen kunstmest en gentechnologie bij gebruikt zijn en slechts minimale gewasbeschermingsmiddelen.

Stichting Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland, en mag als enige het EKO-keurmerk toekennen. Skal is voortgekomen uit de Stichting Ekomerk Controle die in 1985 werd opgericht om consumenten garanties te bieden voor de biologische herkomst van land- en tuinbouwproducten.

De biologische productie is in Nederland de laatste jaren flink toegenomen. Momenteel staan ongeveer 1450 biologische boeren en bijna 1000 biologische verwerkers, importeurs, handels- en opslagbedrijven onder toezicht van Skal.

Meer berichten over wijn:

Reageer op dit artikel