nieuws

Topchefs laten GaultMillau schieten

Restaurant

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle en Sergio Herman van Oud Sluis in Sluis waren de grote afwezigen tijdens de Nacht van de GaultMillau maandagavond. De absolute Nederlandse kooktoppers konden niet eigenhandig gewonnen awards in ontvangst nemen.

Sergio Herman liet per brief weten dat hij niet in staat was aanwezig te zijn. Hij stuurde drie medewerkers naar Amsterdam om de awards voor Beste Chef 2009 in ontvangst te nemen.

De prijs voor De Librije, voor Restaurant van het Jaar, werd in ontvangst genomen door John Beeren, voorzitter van de Alliance waarbij De Librije is aangesloten.

Beeren greep bij die gelegenheid de kans om organisator Jan van Lissum van GaultMillau te complimenteren. ‘Van Lissum heeft GaultMillau uit een diep dal gehaald. Mijn complimenten, ook namens Jonnie en Thérèse Boer. Alle grote jongens zijn hier, dat moet Lekker nog maar eens bewerkstelligen. Volgende week bij Lekker zeg ik dat alle grote jongens er zijn en dat GaultMillau dat nog maar eens moet bewerkstelligen’, grapte Beeren, die er aan toevoegde trots te zijn en nog nooit een prijs in ontvangst mocht nemen.

Reageer op dit artikel