nieuws

Euromast blijft open, toekomst wellicht verkoop

Restaurant

Het faillissement van Euromast BV, die eigenaar is van het vastgoed van de Euromast, is aangevraagd door mr. Seerp Gratama; de curator van het Kooistra-concern. Euromast horeca-exploitatie staat daar buiten. Wel is die partij al een jaar in onderhandeling om het vastgoed te kopen.

Euromast blijft open, toekomst wellicht verkoop

‘Wij hebben gewoon een huurovereenkomst die nog loopt tot 2027. In principe maakt het dus niet uit aan wie wij de huur betalen. Wij staan buiten het conflict’, zegt directeur Souad El Hamdaoui van Euromast Horeca BV.

‘Euromast horeca BV is verantwoordelijk voor alles wat er binnen de Euromast gebeurt. Die BV valt onder de Brotherhood Holding, die al een jaar bezig is met onderhandelingen om de Euromast te kunnen kopen.’, aldus de woordvoerster.

De Telegraaf berichtte vandaag dat de Euromast verkocht wordt, als direct gevolg van het aanvragen van het faillissement van Euromast BV door Gratama.

Kooistra heeft voor zijn dood een bedrag van 1,2 miljoen euro geleend aan vastgoedmagnaat Dirk-Jan Paarlberg, de eigenaar van de Euromast. De curator had Paarlberg volgens de krant tot 26 oktober de tijd gegeven om het geld terug te betalen, maar de heeft dat niet gedaan. Gratama bevestigt dat hij rechtsmaatregelen neemt tegen Paarlberg en Euromast BV (niet te verwarren met Euromast Horeca BV).

Paarlbergs advocaat Hammerstein, zegt dat zijn cliënt de vordering van Kooistra op 22 juni dit jaar heeft verpand aan de FGH Bank. ‘Kooistra heeft daarvoor een volmacht getekend. Mijn cliënt is dan ook van mening dat de curator geen verhaalsrecht bij hem heeft.’

Reageer op dit artikel