nieuws

Cressleveranciers met elkaar overhoop

Restaurant

Koppert Cress beschuldigt Cresco uit Honselersdijk van het leveren van zelf geproduceerde producten in Koppert Cress-verpakkingen. Dat meldt het bedrijf uit Monster op de eigen website en wordt bevestigd door adjunct-directeur Nicole den Toom. Cresco ontkent de aantijgingen en sluit juridische stappen niet uit.

Cressleveranciers met elkaar overhoop

‘Directeur Rob Baan kreeg tijdens een evenement een Koppert Cress-product geserveerd dat niet van Koppert Cress was’, verklaart Den Toom. ‘Bovendien ontvingen we de laatste tijd opvallend veel klachten van klanten over de kwaliteit van onze producten.’

Ook komt het volgens de publicatie op de website voor dat gebruikers die Koppert Cress-producten bestellen, andere producten geleverd krijgen onder de naam ‘a Tasty Challenge’, zonder toelichting of opgave van reden waarom niet geleverd wordt wat is besteld.

Koppert Cress stelde een onderzoek in en ontdekte dat Cresco bovendien ‘eigen producten tussen Koppert Cress-producten stopte op de pallets’. Den Toom: ‘We hebben dit ook kenbaar gemaakt, maar dat heeft niets opgevelerd.’

Verpakkingen

Rita Prins van Cresco kreeg maandagochtend om 06.30 uur van een klant te horen dat Koppert Cress de samenwerking had stopgezet. ‘Na twintig jaar. Wij leverden hun spullen aan groothandels, omdat Koppert Cress zelf geen distributiekanaal heeft.’

Van het leveren van producten van Cresco in Koppert Cress-verpakkingen is volgens haar absoluut geen sprake. ‘Want dan zouden wij lege dozen moeten hebben besteld bij Koppert Cress en dat is niet gebeurd.’

Over het plaatsen van producten van Cresco op een pallet van Koppert Cress, zegt ze: ‘Wij krijgen op maandagochtend 15.000 dozen binnen van Koppert en die worden verdeeld over de klanten. Daarbij komen ook onze eigen producten, omdat we een pallet natuurlijk wel vol maken.’

Juridische stappen

Prins denkt dat er wellicht andere motieven zijn voor Koppert Cress om de samenwerking te beëindigen. ‘Enige tijd geleden vertelde Koppert Cress ons dat ze wilden stoppen met de transportvergoeding, en dat is natuurlijk niet zomaar. Bovendien legden ze ons eisen op, maar dat is niet de manier waarop wij willen samenwerken.’

Cresco sluit juridische stappen niet uit. ‘We gaan de zaak uitvoerig bekijken’, aldus Prins. Bij Koppert Cress kunnen ze daarover vooralsnog geen uitspraak doen. Den Toom: ‘We hebben de samenwerking met ingang van heden stopgezet, verder onderzoek moet nog plaatsvinden.’

Reageer op dit artikel