nieuws

Dessert met diamant kost 25.000 euro

Restaurant

Eetbaar goud, champagnekaviaar en een diamant van 2 karaat. Dat zijn de opvallendste ingrediënten van het duurste toetje ter wereld. Het is gemaakt door de chef-kok van een Engels restaurant en kost 25.000 euro.

Dessert met diamant kost 25.000 euro

Dat meldt NU.nl op basis van een publicatie in The Sun. Het dessert heeft de vorm van een Fabergé-ei en is verder gemaakt van biscuitgebak en vier soorten Belgische chocolade met smaakaccenten van perzik, whiskey en sinaasappel.

Chef-kok Marc Guibert van het Lindeth Howe Country House Hotel in het Engelse Windermere ontwikkelde het dessert ter ere van de Engelse National Chocolate Week.

Een vermelding in het Guiness Book of Records krijgt het duurste dessert nog niet. Daarvoor moet het eerst een keer worden besteld en betaald. Een reservering moet drie weken van tevoren worden gemaakt.

Daardoor blijft het officiële record in handen van het Serendipity 3 Restaurant in New York. Dat maakte vorig jaar het Frrrozen Haute Chocolate Desert, met een prijskaartje van 16.500 euro.

Reageer op dit artikel