Kusters leerder het vak bij Le Cirque, onder leiding van Robert Kranenborg. Drie jaar sleutelde hij aan het concept van Bolenius en eind 2010 opende hij de zaak. En nu al krijgt hij er van GaultMillau deze waardering voor. Voor hem was het dan ook extra speciaal om op de plek waar hij groot werd, beloond te worden met de titel Belofte van het Jaar.
Kusters dankte zijn mede-eigenaar Xavier Giesen, die in de hoofdstad het fort bewaakte terwijl Kusters de feestelijke avond bijwoonde.
Nieuw Amsterdams
Bolenius kookt volgens de Nieuwe Amsterdamse Keuken, zo omschreef GaultMillau. Kusters: ‘Heel lokaal, met een klein beetje chauvinisme en niet vreemd van andere culturen.’ Door de inspecteurs beschreven als een eigen stijl. ‘Geen kermis aan smaken op het bord, de menuopbouw staat als een huis en met allerlei culturen door elkaar.’
Michelin
In de gids van 2012 staat Bolenius met 15 punten. In de periode dat Paul van Craenenbroeck zijn boek
Meer over GaultMillau 2012: