nieuws

Sonja Boreas: ‘Michelin beslist uiteindelijk toch zelf

Restaurant

Nico en Sonja Boreas zijn blij dat hun restaurant Boreas in Heeze de tweede ster heeft behouden. ‘Al waren we niet bang om die te verliezen. Dat er geen derde ster is bijgekomen, ondanks de hoge verwachtingen? Jammer voor Nederland, maar Michelin beslist uiteindelijk toch zelf’, aldus Sonja.

Sonja Boreas: ‘Michelin beslist uiteindelijk toch zelf

Nico Boreas liet vorige week aan MissetHoreca.nl al weten niet te rekenen op een derde ster (‘We hebben pas twee jaar twee sterren’) en ook niet bang te zijn voor het verliezen van een ster (‘Michelin zal niet over één nacht ijs gaan bij het toekennen en afnemen van een ster’).

Sonja maandag: ‘Al maakte ieder tweesterrenrestaurant in theorie natuurlijk kans op die derde ster.’

Het paar rekent erop dat Michelin het uitblijven van een derde driesterrenrestaurant volgend jaar inhaalt. Sonja: ‘Nederland is er absoluut klaar voor, voor 2013 gaat het goed komen. Dat kan toch niet anders.’

Dat er nu geen driesterrenrestaurant is bijgekomen, ziet ze niet als een voordeel voor Boreas. ‘Dat is absoluut geen issue. We gunnen het iedereen en het zou heel goed zijn voor Nederland.’

Reageer op dit artikel