nieuws

Mariënhof Amersfoort krijgt restaurantfunctie tijdelijk terug

Restaurant

Mariënhof, het klooster in het centrum van Amersfoort, krijgt eind dit jaar haar restaurantfunctie tijdelijk terug. Dit klooster was in de jaren negentig de thuisbasis van twee sterzaken; Mariënhof van Jon Sistermans en Rotisserie. Drie horecabedrijven gaan nu tijdens de kerstdagen samen brunches en diners verzorgen in het klooster.

Mariënhof Amersfoort krijgt restaurantfunctie tijdelijk terug

In 2002 verdween de restaurantfunctie uit het pand in hartje Amersfoort. De locatie is momenteel beschikbaar voor vergaderingen en feesten via Regardz. Dit is ook een van de drie partijen die meewerkt aan de kerstbrunches en –diners.

De overige twee zijn Blok’s Restaurant van Marco Blok en Restaurant en Wijnbar Merlot van Vincent Tomassen.

Regardz

Op Kerstavond wordt er een viergangen diner geserveerd, Op de twee Kerstdagen overdag een brunch en ’s avonds vanaf 18 uur een zesgangen diner. Regardz-manager Jos Hulman: ‘Het pand hoort bij Amersfoort. We willen het teruggeven aan de stad.’ Vooralsnog blijft het bij dit tijdelijke initiatief.

Reageer op dit artikel