nieuws

Amerikaan nieuwe directeur van Michelingidsen

Restaurant

Michael L. Ellis is de nieuwe directeur van de culinaire gidsen van Michelin. Ellis volgt de eerder opgestapte Fransman Jean-Luc Naret op. Ellis komt over van afdeling Tweewielerbanden van Michelin.

Amerikaan nieuwe directeur van Michelingidsen

Michael L. Ellis is een Franse Amerikaan, geboren in New York, en heeft volgens een persschrijven van Michelin altijd een grote passie gehad voor gastronomie. Hij volgde in zijn jeugd een restaurantopleiding in de VS en in Europa.

De nieuwe topman van de Michelingids is sinds 2007 in dienst van Michelin als Vice President Marketing en Sales voor de afdeling Tweewielerbanden. De 53-jarige Ellis spreekt vloeiend Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Portugees.

Na zijn studie aan de Johns-Hopkins iniversiteit in Washington DC werkte Ellis onder meer als verkoopdirecteur voor wijnen en sterke dranken bij International Distillers and Vintners, als directeur van de divisie Cruises bij Club Med en als directeur van de divisie dranken bij Ball Packaging Europe.

Ellis volgt de eind vorig jaar opgestapte Jean-Luc Naret op. Naret was sinds 2004 verantwoordelijk voor de gidsen van Michelin. Recent liet hij in een interview weten dat Michelin fors verlies draait op de culinaire gidsen. Het is onduidelijk of het opstappen van Naret daarmee verband houdt.