nieuws

Amiral uit Mijn Tent is Top failliet

Restaurant

Restaurant Amiral uit Apeldoorn, deelnemer van de jongste editie van Mijn Tent is Top, is failliet. Het faillissement is op 5 juli uitgesproken door de rechtbank van Zutphen.

Amiral uit Mijn Tent is Top failliet

Op de website van Amiral staat te lezen dat de eigenaren Josua en Lianne Oechies anderhalf jaar keihard hebben gewerkt, maar dat het niet genoeg was.

Het faillissement van het restaurant betekent ook een persoonlijk faillissement. Restaurant Amiral was ondergebracht in een Vennootschap onder Firma, waardoor de vennoten – Josua en Lianna Oechies – persoonlijk aansprakelijk zijn voor het bankroet.

Voor eventuele vorderingen verwijzen de ondernemers naar de curator. Die laat in De Stentor weten dat het niet winnen van Mijn Tent is Top een rol heeft gespeeld in het debacle. ‘Josua is er blink ingevlogen en heeft een duur restaurant gerealiseerd. Een probleem waar hij vervolgens mee werd geconfronteerd, is dat hij het programma niet heeft gewonnen. Wat hun een beetje opbrak was dat ze aan het programma het imago hadden overgehouden dat ze duur waren. Terwijl dat helemaal niet zo was’.

Mijn Tent is Top

Curator Klein: ‘De formule was dat de financiering voor de twee tot tweeënhalf ton om het restaurant op te zetten, werd geregeld. Won je het programma, dan werd dat je kwijtgescholden. Anders moest je gewoon rente en aflossing betalen’.

De curator stelt verder dat het restaurant tijdens de uitzendingen en kort daarna vol zat en werk bood aan zeventien man. Van de zeventien medewerkers waren er op het laatst nog vijf in dienst. De laatste vijf medewerkers is ontslag aangezegd.

Reageer op dit artikel