nieuws

Arthur Kunz moet restaurant verkopen

Restaurant

Arthur Kunz trekt de stekker uit zijn restaurant De Hoeksche Heeren in Hoek van Holland. Hij zegt genoodzaakt te zijn te moeten stoppen. Arthur Kunz ligt al geruime tijd in de clinch met zijn zoon, de getalenteerde topkok Niven Kunz.

Arthur Kunz moet restaurant verkopen

‘Ik word gedwongen te stoppen’, zegt Arthur Kunz in het Algemeen Dagblad. De 59-jarige Kunz zegt in het AD zich te willen richten op het aanpakken van de schuldigen die hem in deze situatie hebben gebracht. De Hoeksche Heeren in Hoek van Holland is nog wel open, maar staat te koop.

Kunz trok eerder de stekker uit ’t Raethuys, het sterrestaurant in Wateringen wat door zijn zoon Niven werd gerund. Dit restaurant zou aanleiding zijn van het ontstane conflict. De 27-jarige Niven Kunz wilde uit de vennootschap met zijn vader stappen, waarna er onenigheid ontstond over geld.

55.000 euro, 41.000 euro

Arthur Kunz wil van zijn zoon een bedrag zien van 55.000 euro, meldt het AD. Andersom ligt er een claim van 41.000 euro.

Niven Kunz laat in een reactie aan MissetHoreca.nl weten alleen met zijn toekomst bezig te zijn. ‘Ik kijk vooruit, niet achteruit. Ik concentreer me volledig op mijn nieuwe zaak’, aldus Niven Kunz.

Eerste juridische stap

Arthur Kunz op zijn beurt vraagt de ‘tegenpartij’ om de eerste juridische stap te zetten.

Inmiddels werkt Niven Kunz hard aan de opening van zijn nieuwe zaak. Die gaat op 11 mei open in Rijswijk, in het pand van voormalig toprestaurant ’t Ganzenest. De eetgelegenheid gaat Niven heten. De officiële opening wordt verricht door de burgemeester van Rijswijk.

Reageer op dit artikel