Barista Jeroen Veldkamp blijft DE trouw

Barista Jeroen Veldkamp blijft DE trouw

Barista Jeroen Veldkamp gaat de HME Groep van Ron Blaauw begeleiden met het realiseren van meer koffiebeleving in de restaurants van de groep. In tegenstelling tot berichten op Twitter vanochtend treedt Veldkamp niet in dienst bij de HME Groep.

De HME Groep wil in diverse restaurants meer de aandacht vestigen op koffie, stelt Veldkamp desgevraagd. ‘Ik ga ze daarbij begeleiden in nauwe samenwerking met culinair directeur Ron Blaauw’, aldus Veldkamp.

Veldkamp gaat onder andere een aparte koffiekaart samenstellen voor de Amsterdamse restauranthit Sophia. ‘Bij restaurant Groot Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel gaan we met een knipoog naar drive-thru een vaar-in maken. Bootjes die langs het terras varen kunnen vanaf het terras een goede kop koffie krijgen’.

De werkzaamheden voor de HME Groep betekent niet dat Veldkamp zijn werkgever Douwe Egberts vaarwel zegt. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten op Twitter waarin melding werd gemaakt van een overstap van Veldkamp naar de HME Groep.

‘Overal waar ik goede koffie kan stimuleren, doe ik dat. Vanuit mijn rol als barista van DE, maar ook omdat ik het gewoon belangrijk en leuk vind om koffie te promoten’, aldus Veldkamp die begin deze eeuw meerdere malen het NK Barista op zijn naam schreef.