nieuws

Bieropleiding voor sommeliers

Restaurant

In november van dit jaar starten de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse en het Bierburo met een opleiding bier en spijs voor sommeliers. De initiatiefnemers willen de gastronomische kijk op bier beter ontwikkelen.

Bieropleiding voor sommeliers

‘In een arrangement kan bier een aantrekkelijke onderbreking geven, vooral ook vanwege de andere smaken en het lagere alcoholgehalte,’ aldus Peter Klosse op de site van de Academie voor Gastronomie.

Bier en spijs

‘Er komen steeds meer speciaalbieren op de markt’, zegt de tweede initiatiefnemer Henri Reuchlin van het Bierburo. ‘Door het gebruik van donkere mouten of kruiden in het bier zijn bijzondere gastronomische combinaties mogelijk.

Tijdens de cursus – die ook wordt gegeven door Henri Reuchlin en Peter Klosse – komen verschillende biertypen aan bod in combinatie met hun gastronomische (on)mogelijkheden. Er is aandacht voor zowel de grondstoffen van bier en de bereidingswijze, waarbij verwarmen en afkoelen een belangrijke rol spelen. Door gebruik te maken van geroosterde mouten of verschillende kruiden kan de brouwer smaakcombinaties bereiken, die niet in andere dranken aanwezig zijn.

De cursus Bier & Spijs bestaat uit twee lesdagen, 2 en 30 november. Cursuslocatie: De Echoput.

Reageer op dit artikel