nieuws

Binnerts koopt zaak Lambermon

Restaurant

Imko Binnerts gaat weer een eigen zaak beginnen. Hij heeft in Haarlem de exploitatie van het bedrijf van Michel Lambermon overgenomen, daar moet binnenkort Vis & Ko openen. ‘Het wordt eigenlijk een bedrijf zoals we ooit in IJmuiden zijn begonnen.

Binnerts koopt zaak Lambermon

‘Ik was verrast toen Michel zijn zaak te koop aanbood, maar heb geen moment getwijfeld.’ Het moment kon niet beter: Binnerts vertrok in juni bij Het Heerenhuis in Middenbeemster, en was hard op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Lang droomde Binnerts ervan weer een eigen zaak te hebben, en het was ook de bedoeling dat hij Het Heerenhuis zou overnemen. Toen bleek dat dat niet kon, begon hij voorzichtig weer om zich heen te kijken.

Het pand waar Lambermon nu nog zijn kooktheater en brasserie heeft, past precies in wat Binnerts voor ogen had: een ruime zaak op een mooie locatie. ‘Ik wil minstens 100 zitplaatsen. Ik ben ook niet op zoek naar de smalle, absolute top.’

Dat wil niet zeggen dat hij in wil boeten aan kwaliteit: ‘Op het bord moet het absoluut top zijn. Maar ik wil een toegankelijk restaurant.’

Ambitieus

Lambermon vertrekt per 5 november uit het pand, Binnerts wil op 15 november open. ‘Dat is ambitieus, maar dat vind ik wel goed. In het uiterste geval wordt het 1 december.’ In de zaak hoeft volgens niet veel te gebeuren. Het monumentale pand uit 1622 aan het Spaarne, met twee parkeergarages vlakbij, is goed gerenoveerd, en ook de indeling van de zaak is prima. Al wil Binnerts daar nog wel een eigen smoel aan geven. ‘Het moet wel ons restaurant worden.’

Alleen de keuken krijgt een kleine aanpassing: ‘Daar moet wel een ruimere koude keuken komen, voor alle oesters, kreeft en dergelijke.’

Dat zijn nieuwe zaak weer een visrestaurant wordt, daar bestaat geen twijfel over. ‘Dat is wat ik nou eenmaal goed kan, en wat ik ook het leukst vindt.’

Brigade

Met het verleden rekent hij voorgoed af. ‘Prima wat mensen vinden over het verleden, ik kijk vooruit. Ook van mijn financiers krijg ik veel vertrouwen, daar ben ik heel blij mee. Maar het voelt goed om na enkele zwervende jaren weer vaste grond onder de voeten te hebben.’

Alles is op schema, Binnerts is alleen nog bezig zijn brigade samen te stellen. ‘Ik kon pas naar buiten toen de financiering rond was. Komend weekend komen de vacatures in de krant, en op de website Visenko.nl kunnen mensen ook solliciteren.’

Meer berichten over Imko Binnerts:

Reageer op dit artikel