nieuws

Boer kijkt alweer vooruit

Restaurant

Jonnie Boer moet al twee jaar zijn vrienden Hans van Wolde en Sergio Herman boven zich dulden, maar als het aan hem ligt, duurt dat niet lang meer. ‘Hans, volgend jaar sta ik daar!’ roept Boer met een knipoog als Van Wolde zijn trofee in ontvangst neemt.

Boer kijkt alweer vooruit

Boer ziet zijn prolongatie van plek drie niet als stilstand. ‘We zijn met zoveel verschillende dingen bezig, maar als dat allemaal loopt gaan we ervoor zorgen dat we weer bovenaan komen. Binnen nu en tien jaar staan we weer op één!’, lacht Boer, om meteen toe te voegen dat dat een grapje is, en hij toch echt eerder die plek weer wil bezetten.

Lijstjes

De Librije staat dan wel niet op één, Boer is wel enorm blij met het tweetal nummer één-posities op de ranglijstjes van Beste Gastpersoon (Thérèse Boer) en Veelbelovende chef-kok (Sidney Schutte).

‘Thérèse baalt al jaren dat ze nooit Peter Bruins voorbij komt. Super dat ’t nu gelukt is.’ Thérèse Boer moet Bruins wel op de lijst Meest inspirerende gastpersonen van de afgelopen dertig jaar nog boven zich dulden. Daar staat zij op plek twee.

Schutte behoudt zijn plek bovenaan de lijst van veelbelovende chef-koks, een plek die hij meer dan verdiend, vindt Jonnie Boer.

Goede Score

Zelf prijkt Boer op plek vier van de lijst meest inspirerende chef-koks van de afgelopen dertig jaar, achter grootheden als Cas Spijkers, Cees Helder en Robert Kranenborg, maar voor mannen als Wulf Engel en Toine Hermsen.

Ook gastheer Guido Lenting doet het zeer goed, en komt van niets op plek twee van de meest veelbelovende gastpersonen.

Al met al een goede score voor De Librije, dat hiermee als enige restaurant op elk lijstje vertegenwoordigd is, wat weer de veelzijdigheid van het bedrijf en de keur aan absolute topmensen die er werkt, bewijst.

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Ranglijsten uit Lekker 2008

Reageer op dit artikel