nieuws

Bokkedoorns-leerling in wereldtop

Restaurant

Martijn van Winden heeft in het Mexicaanse Puebla de derde plaats gehaald bij internationale wedstrijd voor jonge gastheren, Coupe Georges Baptiste. Van Winden is student van het ROC in Amsterdam en leerling bij topzaak De Bokkedoorns in Overveen.

Bokkedoorns-leerling in wereldtop

Begin dit jaar won Van Winden de wedstrijd NK Gastheren tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam. Deelnemers van de Coupe Georges Baptiste waren afkomstig uit onder andere Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Frankrijk, Slovenië, Polen, Denemarken en Luxemburg.

Deelnemers van de wedstrijd moesten ondermeer een verkoopgesprek in een vreemde taal voeren, cocktails en longdrinks maken, het blind proeven van wijnen en distillaten en het aan tafel bereiden van guacomole, geflambeerde gamba’s en steak au poivre.

Van Winden besteedde na het behalen van zijn titel bij het NK Gastheren veel tijd om zich voor te breiden voor de internationale strijd in Mexico. Hij werd daarbij ondersteund door Peter Bruins, maître van De Bokkedoorns.

Reageer op dit artikel