nieuws

Culinaire reizen steeds populairder

Restaurant

Amerikaanse toeristen kiezen steeds vaker voor culinaire uitjes tijdens hun vakantie. 27 miljoen Amerikanen ondernamen een culinaire- of wijnactiviteit tijdens een van hun reizen de afgelopen drie jaar.

Culinaire reizen steeds populairder

Dat blijkt uit onderzoek van de Travel Industry Association of America, zo meldt CNN.com. Volgens de nieuwszender is er sprake van een heuse trend. Het onderzoek stelt dat de toekomst voor culinaire reizen er rooskleurig uitziet.

Wijnproeverij
Het gaat met name om het volgen van kooklessen, het bezoeken van boerenmarkten, het rijden van een wijnroute en het bezoeken van een wijnproeverij. Volgens het onderzoek hebben 27 miljoen Amerikanen de afgelopen drie jaar deelgenomen aan een culinaire activiteit. Dat is 17 procent van de Amerikaanse niet-zakelijke reizigers.

Zie ook:
Recordaantal toeristen uit VS (dec, 2006)

Reageer op dit artikel