nieuws

De Culinaire Werkplaats beste Benelux Groenterestaurant 2011

Restaurant

De Culinaire Werkplaats in Amsterdam en ’t Aards Paradijs in het Belgische Nevele hebben de titel ‘De Groentekok- Le Chef des Légumes Award’ gewonnen.

De Culinaire Werkplaats beste Benelux Groenterestaurant 2011

De beide titelwinnaars mogen zich een jaar lang ‘Beste Benelux Groenterestaurant’ noemen, dat maakte de Belgische groentekok Frank Fol bekend. Op 25 oktober worden de bijbehorende prijzen, onder meer een kunstwerk en een groentekok-vest, uitgereikt.

In totaal waren er acht restaurants in de race voor de onderscheiding. Ze kregen bezoek van een proefteam dat naast Fol bestond uit foodwriter Marc Declercq. Een inspecteur van de gids GaultMillau deed een anoniem controlebezoek.

Fol liet weten dat het een uitdaging blijft voor chefs om met restaurants aan de slag te gaan. Bij het merendeel van de restaurants (95 procent) blijft het volgens de Belgische kok zoeken naar creatieve gerechten met lekkere groenten.

Zie ook Misset Restaurant nummer 4 van 8 oktober 2010 voor een uitgebereide reportage over de Culinaire Werkplaats.

Reageer op dit artikel