nieuws

De Kromme Watergang verrassing in GrootSpraak

Restaurant

Oud Sluis en De Librije zijn volgens de culinaire gids GrootSpraak nog steeds de beste restaurants van Nederland. De top-10 is weinig verrassend, of het moet zijn dat De Kromme Watergang zich bij de beste tien heeft gekookt.

De Kromme Watergang verrassing in GrootSpraak

Dat meldt De Telegraaf. Op een schaal van één op tien scoren Oud Sluis (Sluis) en De Librije (Zwolle) beiden een 9,9. Gevolgd door Beluga (Maastricht) en InterScaldes (Kruiningen), beiden hebben 9,5 punten.

In de top-10 staat verder De Kromme Watergang in Hoofdplaat. De Kromme Watergang staat hoger dan bijvoorbeeld tweesterrenrestaurants De Leuf (Ubachsberg), Parkheuvel (Rotterdam) en Ron Blaauw (Ouderkerk aan de Amstel).

De Vrienden van Jacob (Santpoort) werd uitgeroepen tot Wijnrestaurant van het Jaar. Restaurant Floris (Rotterdam) is benoemd tot Champagnerestaurant van het Jaar. Restaurant van het Jaar is La Rive, gevestigd in het Amstel Hotel (Amsterdam). En Vyne (Amsterdam) tenslotte is gekozen tot Wijnbar van het Jaar.

De gids GrootSpraak werd gistermiddag gelanceerd in Amsterdam. Samensteller van de gids is wijnkenner Ronald de Groot.

Reageer op dit artikel