nieuws

De Treeswijkhoeve presenteert inspiratieboek

Restaurant

Sterrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre heeft op 13 oktober ‘Beeldsmaak’ gepresenteerd. Dit is geen alledaags kookboek maar een culinair inspiratieboek waar design, food en fotografie samen komen.

De Treeswijkhoeve presenteert inspiratieboek

Chef-kok Dick Middelweerd en zijn (gast)vrouw Anne-Laura overhandigden het eerste exemplaar van hun restaurantboek in het bijzijn van vrienden, familie, collega’s en pers aan de moeder van Anne-Laura. Het was een emotioneel moment. Twintig jaar geleden startte de moeder van Anne-Laura samen met haar inmiddels overleden man De Treeswijkhoeve.

Het jubileum was één van de redenen om een boek uit te brengen. Het echtpaar Middelweerd nam in 2000 het restaurant over. Ze maakten het boek samen met culinair topfotograaf Tony le Duc en ontwerpbureau Edhv uit Eindhoven.

In plaats van borden zijn de gerechten gefotografeerd op een plateau. In het boek speelt beeld de hoofdrol. Er zijn geen recepten opgenomen. Die staan op de website van het restaurant.

‘We hebben bij het fotograferen van de gerechten het grafische willen benadrukken. Dat is ons uitgangspunt geweest’, vertelt Middelweerd. ‘We wilden zo een boek maken dat onderscheidend is van alle andere.’

Het boek Beeldsmaak is voor 80 euro te koop bij De Treeswijkhoeve en komt ook bij Hanos en ISPC te liggen. Het is te bestellen via www.treeswijkhoeve.nl.

Reageer op dit artikel