nieuws

De Zeeuw stopt bij Telegraaf

Restaurant

De rubriek Tafelen met Ton in De Telegraaf, waarin toprestaurants op positieve toon worden gerecenseerd, verdwijnt. Culinair journalist Ton de Zeeuw stopt met zijn baan bij De Telegraaf.

De Zeeuw stopt bij Telegraaf

Dat schrijft De Zeeuw in de krant van zondag 28 december. De Zeeuw was twee decennia lang restaurantcriticus, ‘een loopbaan waar ik vandaag, althans bij deze krant, een punt achter moet zetten’, laat De Zeeuw weten.

In zijn laatste Tafelen met Ton kiest De Zeeuw op persoonlijke titel de beste kok die hij tegen is gekomen tijdens zijn jarenlange reis door de vaderlandse restaurantbranche. Voor De Zeeuw is Sergio Herman van Oud Sluis de allerbeste van de afgelopen jaren.

Volgens De Zeeuw is Sergio Herman de bedeesde tovenaar uit Sluis, de monomane uitvinder, de gedreven smaakvernieuwer, het (on)gekooide keukendier. Het is niet bekend of De Telegraaf in een of andere vorm doorgaat met een restaurantrubriek.

Reageer op dit artikel