nieuws

Documentaire Parkheuvel weer op Film Festival

Restaurant

De documentaire over Restaurant Parkheuvel in Rotterdam van Erik en Anja van Loo wordt binnenkort weer vertoond op een filmfestival. Dit keer op het International Film Festival in Rotterdam.

Documentaire Parkheuvel weer op Film Festival

De film ‘De Smaak van de Ziel’ wordt vertoond op 2 februari om 14.45 uur tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR). In september vorig jaar vond de première van de film plaats in Utrecht.

De camera volgt patron-cuisinier Erik van Loo van Parkheuvel in zijn zoektocht naar smaak. De topkok en zijn vrouw zijn gefilmd in hun bedrijf maar ook op hun geboortegrond in Limburg en bij verschillende leveranciers in binnen- en buitenland. Ook zoon Julien, die een opleiding tot chef volgt, komt in de documentaire voor.

Oud-Michelin-hoofdinspecteur Paul van Craenenbroeck speelt eveneens een rol. Hij proeft alle gerechten die Van Loo maakt voor het oog van de camera’s en geeft zijn visie. Voorganger van Van Loo in Parkheuvel, Cees Helder, komt ook aan het woord.

Twee jaar lang heeft een cameraploeg de familie van Loo gevolgd vanaf het moment dat ze in november 2008 hun tweede Michelin-ster kregen.

De film is te zien in Lantaren/Venster aan de Müllerpier op 2 februari om 14.45 uur. De Smaak van de Ziel maakt deel uit van het programma ‘Made in Rotterdam 5’, net als de film ‘TED’ van Jan Louter.

Reageer op dit artikel