nieuws

Dramatische ontknoping gastronomie-ring

Restaurant

De Uncle Ben’s Ring is voor het eerst in de geschiedenis niet uitgereikt. Over de reden van het niet uitreiken van de gastronomie-ring, wilde organisator en oud-ringwinnaar Peter Zandboer niet veel kwijt. Kookgrootheid Cas Spijkers was minder zwijgzaam én boos.

Dramatische ontknoping gastronomie-ring

Wat normaal één van de hoogtepunten van de woensdag op de Horecavakbeurs in Den Bosch moet zijn, werd dit jaar een flop. De Uncle Ben’s Ring, de ring voor een grote gastronomiepromotor, werd niet uitgereikt. Daarmee wordt een jaarlijkse traditie op vreemde wijze ruw doorbroken.

Opmerkelijk besluit

Peter Zandboer was op het podium kort over dit opmerkelijke besluit. ‘Dit is de ring en ik doe het doosje weer dicht. We hebben met zijn allen besloten dit jaar de ring niet uit te reiken. Verder zeg ik er niets over’.

Na afloop wilde Zandboer schoorvoetend iets meer kwijt. ‘We hebben geen geschikte kandidaat gevonden. Vandaag is het besluit gevallen de ring niet uit te rijken. Binnenkort komt de organisatie samen en dan kiezen we alsnog een ringwinnaar’

Schandalig

Eerder op de dag meldde Cas Spijkers, zelf winnaar van de ring in 1989, dat de gekozen persoon de ring zelf niet in ontvangst zou nemen en een medewerker zou sturen. ‘Ik vind het schandalig’, brieste Spijkers. ‘Zo nonchalant omspringen met zoiets moois is slecht. Ik vind dat je dit niet kunt maken’. In de Brabanthallen ging het gerucht dat de winnaar dit jaar mogelijk een grote cateraar zou zijn. Zandboer wilde niet reageren op namen.

Derde dinsdag september

De Uncle Ben’s Ring wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt en is een eerbetoon aan personen die op een bijzondere wijze de Nederlandse gastronomie promoten. De organisatie, bestaande uit oud-ringwinnaars, bepaalt jaarlijks op de derde dinsdag van september wie als winnaar wordt uitgeroepen tijdens de vakbeurs in Den Bosch. Enkele bekende recente oud-winnaars zijn Margo Reuten (2004), Peter Klosse (2003), Cees Helder (2002) en Leo van Eeghem (2001).

Reageer op dit artikel