nieuws

Ducasse sluit restaurant in Tokio tot nader order

Restaurant

In verband met de nasleep van de tsunami in Japan en de dreiging van de nuclaire ramp heeft de Franse topkok Alain Ducasse zijn restaurant in Tokio tot nader order gesloten.

Ducasse sluit restaurant in Tokio tot nader order

De Franse grootmeester maakte de tijdelijke sluiting van Beige Alain Ducasse Tokio bekend tijdens de opnamen voor het televisieprogramma College Tour in de Stadschouwburg in Amsterdam op 14 maart. In het bijzijn van 600 toeschouwers vroeg presentator Twan Huys hem naar de situatie in Japan.

‘Vanochtend om zeven uur heb ik contact gehad met mijn mensen in Japan en we hebben besloten om alle vrouwen en kinderen van onze medewerkers te evacuëren naar het zuiden.’ Naast het restaurant in Tokio heeft Ducasse in Osaka, Le Compoir de Benoit.

Ducasse gaf aan geen enkel risico te willen nemen. ‘We hopen dat er niemand gewond raakt.’ Hij liet verder te weten vertouwen te hebben voor de toekomst. ‘Het Japanse volk is fantastisch. Ze hebben een grote wil om te herbouwen.’

De uitzending van het programma Collegetour met Alain Ducasse als hoofdgast is op donderdag 24 maart om 21.00 uur op Nederland 3.

Reageer op dit artikel