nieuws

Eerst contract tekenen, dan kerstpudding eten

Restaurant

In een restaurant in Londen moesten klanten eerst een wettelijk document ondertekenen voor ze hun kerstpudding mochten opeten. Ze kunnen zich immers verwonden aan de zilveren amuletten in de pudding. Kerstpudding is een traditie in Groot-Brittannië en bestaat onder meer uit gedroogd fruit, noten, kruiden en een sterke drank.

Eerst contract tekenen, dan kerstpudding eten

Daarnaast worden er ook amuletten en muntjes in de pudding gestopt. Wie er eentje vindt, gaat een jaar vol voorspoed tegemoet. Maar de uitbaters van restaurant High Timber in Londen vrezen vooral ellende voor de persoon die ze niet vindt.

Verwondingen tijdens diner

‘Veel van onze klanten zijn advocaten en ze stelden ons deze maatregel voor’, zegt uitbater Neleen Strauss.

Zo staat er in het document: ‘Ik zal High Timber van alle schuld vrijwaren als ik enige verwondingen zou oplopen zoals een gebroken tand of om het even welke blessure door het inslikken ervan.’

Reageer op dit artikel