nieuws

Eerste kookboek van François Geurds

Restaurant

François Geurds de sterchef van het Rotterdamse restaurant Ivy heeft zijn eerste kookboek voltooid. Hij maakte het boek samen met Philips dat in het boek keukenapparatuur van Robust voor het voetlicht brengt. Het boek heet Contemporary Cooking 2010.

Eerste kookboek van François Geurds

François Geurds heeft een roerige tijd achter de rug: hij kreeg nog geen negen maanden na de opening van Ivy zijn eerste ster; werd de belofte van het jaar in Gault Millau en kwam vanuit het niets op plaats 20 de Lekker-top 100 binnen als hoogste nieuwkomer.

Contemporary Cooking 2010 bestaat uit twee delen: een OUT- en een HOME-gedeelte. Het Out deel bevat foto’s van gerechten van Ivy, gemaakt door topfotografen.

Thuiskoks

In het HOME deel zijn tien gerechten opgenomen die voor een geoefende thuiskok thuis te bereiden zijn. Ze zijn beschreven en gefotografeerd in vier heldere stappen die de thuiskok leiden tot een smakelijk en oogverblindend resultaat.

Contemporary Cooking 2010 gaat vergezeld van een DVD met opnames die de sfeer in het restaurant en de passie van de chef goed in beeld brengen.

Het boek is te bestellen via de website van restaurant Ivy en kost 60 euro.

Reageer op dit artikel