nieuws

Eerste Michelinster in Europa op vakantieresort

Restaurant

Restaurant Cour du Nord in het Drentse Nooitgedacht heeft een Michelinster gekregen. Het is het eerste restaurant in Nederland en Europa dat hoort bij een vakantieresort. Cour du Nord is een van de vijf restaurants op vakantieresort Hof van Saksen.

Eerste Michelinster in Europa op vakantieresort

Volgens chef-kok Pieter de Ronde wordt de visie en het concept bevestigd. Dat willen ze proberen te continueren door kritisch op elkaar te blijven. Op die manier geef je een eigen identiteit aan het restaurant.

Groot feest

Michelin maakte dinsdag bekend dat Nederland drie restaurants met twee Michelin-sterren en twaalf restaurants met één ster rijker is. Cour du Nord is een van de twaalf restaurants die één ster hebben gekregen. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat het momenteel een groot feest is op het resort.

Franse Keuken

Cour du Nord heeft een Franse keuken. Het restaurant telt 48 couverts en heeft een twaalfkoppige ‘brigade’, zoals de woordvoerder het noemt. Het Hof van Saksen streeft volgens hem een hogere kwaliteit na dan de ‘reguliere’ vakantieparken.

Luister naar een blije Pieter de Ronde

Bekijk hier meer Michelinnieuws:

Reageer op dit artikel