Eigenaar Sea Palace begint tweede restaurant

Eigenaar Sea Palace begint tweede restaurant

De eigenaar van het drijvende restaurant Sea Palace op het IJ in Amsterdam, de Chinees But, begint een tweede restaurant op het Oosterdokseiland, ook in Amsterdam. Dit restaurant komt op vaste boden te staan, vlakbij Sea Palace.

Hij start op het Oosterdokseiland een restaurant van circa duizend vierkante meter met een bijzondere Aziatische invulling op de begane grond en eerste etage. Op de kade aan de stadszijde van het eiland krijgt het restaurant een terras.

Dit restaurant, met in totaal ca. 100 zitplaatsen, wordt een aanvulling op het bestaande restaurant Sea Palace, dat jaarlijks 10-duizenden (internationale) bezoekers trekt.

Aziatische keuken

Het restaurant zal zich onderscheiden door exclusieve en bijzondere specialiteiten uit de Aziatische keuken in een interieur waar het contrast tussen modern en klassiek Aziatisch tot uitdrukking komt.

But: ‘Het concept voor dit restaurant heeft zich bewezen in steden als Shanghai, Singapore en Hong Kong. We richten ons hiermee vooral op de bovenkant van de markt waarmee het een aanvulling is op restaurant Sea Palace. Uitgangspunt voor onze gerechten is de moderne Chinese keuken met behoud van de oorspronkelijke filosofie van de traditionele gerechten zodat de authenticiteit niet verloren gaat.’

Oosterdokseiland is het voormalige TPG terrein vlakbij het Centraal Station.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.