nieuws

Europa eet meer buiten de deur

Restaurant

De consumptie van maaltijden buiten de deur is de laatste jaren fors gestegen. De zogeheten foodservice branche heeft een behoorlijke groei doorgenaakt in Europa, zo heeft onderzoekbureau Freshfel bekend gemaakt.

Europa eet meer buiten de deur

De toename is volgens Freshfel toe te schrijven aan een combinatie van factoren: demografische veranderingen, verandering van eetgewoonten, nieuwe werkpatronen en verandering van de huishoudelijke structuur. Mensen besteden minder tijd dan vroeger aan het zelf bereiden van maaltijden.

Van de 340 miljard maaltijden die jaarlijks in Europa worden genuttigd, worden er 60 miljard buiten de deur gegeten. Een gemiddelde Europeaan eet jaarlijks 130 maaltijden buiten de deur.

Fresfel laat weten dat de agf-sector zijn aandeel hier kan vergroten door het gezondheidsaspect van aardappelen, groenten en fruit te onderstrepen. Daarnaast zouden deze producten meer moeten worden gepromoot onder jongeren.

Reageer op dit artikel