nieuws

‘Failliet door kredietcrisis

Restaurant

Restaurant Gewoon Dordt in Dordrecht is een half jaar na de opening failliet. De onfortuinlijke eigenaar wijdt het faillissement aan de kredietcrisis waardoor de brouwer en de bank hem geen nieuwe lening wilden afstaan.

‘Failliet door kredietcrisis

‘Om de komende periode te overbruggen heb ik de eigenaar en brouwerij gevraagd of we wat konden doen met de huur, of extra krediet, maar dat kon niet. Een lening bij de bank kreeg ik ook niet. De zaak heeft veel potentie, maar als ik nergens medewerking krijg, houd het op’, aldus eigenaar Westerduin in het Algemeen Dagblad.

Gewoon Dordt was slechts een half jaar open. Volgens curator J. Bakker moet het voor keukenbouwbedrijf Culinova en brouwerij Heineken mogelijk zijn snel een nieuwe huurder te vinden. ‘Het bedrijf bestond net en was aan het opbouwen. De zaak liep niet slecht, al bleef het de laatste tijd wat achter’, stelt de curator.

Reageer op dit artikel