Fairtrade Restaurant Week zet tv-kok Ramon Beuk in

Fairtrade Restaurant Week zet tv-kok Ramon Beuk in

Televisiekok Ramon Beuk maakt zich sterk om de tweede Fairtrade Restaurant Week van 25 tot en met 31 oktober te promoten. De organisatie hoopt dit jaar ...

'We willen de Fairtrade Restaurant Week ludieker presenteren en toegankelijker maken. We hebben daarom twee filmpjes gemaakt met Ramon Beuk. Een voor consumenten en een voor de horeca. Ramon is hip, leuk en kan Fairtrade goed promoten', vertelt Jeannette van Mullem namens de organisatie van Fairtrade Restaurant Week.

Vorig jaar vond de actieweek voor de eerste keer plaats. Doel is het onder de aandacht brengen van Fairtrade ingrediënten. Dat zijn producten die onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Ze zijn herkenbaar aan het Max Havelaar Keurmerk.

Restaurants die deelnemen aan de actieweek moeten een speciaal Fairtrademenu verkopen. In elk gerecht dient minimaal één Fairtrade ingrediënt verwerkt te zijn. Zoals ananas, banaan, avocado, rijst, chocolade, honing of olijfolie.

Momenteel hebben zich zo’n zestig restaurants aangemeld. 'Vorig jaar hadden we landelijk 59 deelnemers. Nu hopen we op 100. Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt onze actie', vertelt Mullem. Restaurateurs kunnen zich via de website van Fairtrade Restaurant Week aanmelden.

Ter voorbereiding op het koken met Fairtrade producten en voor chefs die meer willen weten over deze ingrediënten, vinden speciale workshops plaats in samenwerking met verschillende groothandels. Deelname is gratis.

Puur!uit eten (de duurzame culinaire gids) en Stichting Max Havelaar (verantwoordelijk voor Fairtrade keurmerk) organiseren samen de Fairtrade Restaurant Week.

Om het filmpje van Ramon Beuk voor de horeca te zien klik hier.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.