nieuws

Franse tweesterrenkok naar Ameland

Restaurant

Hotel Nobel op Ameland, met hun café in 2006 uitgeroepen tot Café van het Jaar, krijgt een Franse topchef over de vloer. Jérôme Nutile van restaurant Le Castellas in het Zuid-Franse Collias, door Michelin bekroond met twee sterren, kookt in het weekend van 25 en 26 november in het bekende horecabedrijf op Ameland.

Franse tweesterrenkok naar Ameland

De samenwerking tussen Nutile en Nobel is ontstaan nadat chef-kok Philippe Straub en maître Niels Boudens van Hotel Nobel begin dit jaar twee weken stage liepen in restaurant Le Castellas. Nu komt Nutile naar Ameland om er te koken.

Op 25 november kookt Nutile zijn ‘menu Castellas’. De volgende dag maakt hij een menu met truffel als hoofdproduct. Nutile behaalde in 2006 zijn eerste Michelinster, in 2009 gevolgd door een tweede. Hotel Nobel kwam in 2006 landelijk in het nieuws toen Café Nobel werd uitgeroepen tot Café van het Jaar.

Reageer op dit artikel