nieuws

Gert-Jan wint Gouden Kaasmes

Restaurant

Gert-Jan de Kaasboer in Dordrecht mag zich een jaar lang de beste kaasspeciaalzaak van Nederland noemen. De winkel won in de finale van vier andere kaasspecialisten. Opmerkelijk is dat de winkel Gertjan Hermsen tweederde van zijn omzet aan de horeca levert. Rotterdamse topbedrijven als Las Palmas, Amarone, Restaurant Fred, behoren tot de klandizie.

Gert-Jan wint Gouden Kaasmes

De kaaswinkels werden op meer dan 120 criteria beoordeeld door een vakjury, met een rapportcijfer van 1 tot 10. Alle criteria dienen een voldoende te scoren om gecertificeerd te kunnen worden. Bijzondere aandacht is er voor de temperatuur in de koelingen en de hygiëne.

Tijdens het grote Kaas & Delicatessen Branchefeest in De Flint in Amersfoort gingen de hoofdprijzen naar Gert-Jan de Kaasboer, en naar Adele Teekens en Johan van Uden van de exclusieve Eetwinkel Chateaubriand in Heemstede. Zij wonnen de prijs voor beste foodspecialiteitenwinkel. De laatste wint deze eretitel voor het tweede achtereenvolgende jaar. Chateaubriand heeft ook de productcategorieprijs Nederlands Beste Vleeswarenspecialist 2009 gewonnen.