nieuws

Grootscheepse verbouwing sterrestaurant Katseveer

Restaurant

Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp staat aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing. Het met één Michelinster bekroonde Zeeuwse restaurant trekt maar liefst vijf maanden uit voor de verbouwing. Gedurende de bouwperiode draait het restaurant door in een ander pand.

Grootscheepse verbouwing sterrestaurant Katseveer

Grote blikvanger van het restaurant wordt een serre van zeven bij veertien meter. De serre moet gasten uitzicht geven op de Oosterschelde. Omdat Katseveer een zogeheten dijkpand is en op de primaire zeewering is gevestigd, is het gebonden aan allerlei bouwvoorwaarden.

‘We zijn drie jaar en drie maanden bezig geweest met de plannen. Op 26 maart draaien we voor het laatst in het huidige pand. Op 4 april nemen we intrek in het leegstaande ’t Veerhuijs in Wolphaartsdijk’, aldus Jessica van der Weel, mede-eigenaar van Katseveer.

In het tijdelijke pand in Wolphaartsdijk gaat de capaciteit naar veertig couverts, het aantal dat straks in september in het vernieuwde Katseveer gangbaar wordt. Nu draait Katseveer maximaal 28 couverts. Michelin en GaultMillau zijn inmiddels geïnformeerd over de grootscheepse verbouwing en tijdelijke verhuizing.

Hoeveel de verbouwing kost, wil Van der Weel niet kwijt. ‘Toen wij het pand in 2008 kochten, hebben we direct afspraken gemaakt over financiering van een verbouwing. Verder is er in het vergunningentraject goed meegewerkt door alle betrokken partijen.’

Chef-kok Rutger van der Weel en gastvrouw Jessica van der Weel begonnen zeven jaar geleden met Katseveer in Wilhelminadorp. Vijf jaar geleden kregen ze een Michelinster.

Reageer op dit artikel