nieuws

Helft couverts Restaurant Week volgeboekt

Restaurant

Tot nu toe is ongeveer de helft van het aantal beschikbare couverts voor de aankomende Restaurant Week volgeboekt. Er zijn 146.000 reserveringen gedaan. Ondanks capaciteitsuitbreiding liep de reserveringssite weer compleet vast na de start vorige week.

Helft couverts Restaurant Week volgeboekt

Jeroen van den Brink van initiatiefnemer Dining City zegt toch nog weer verrast te zijn door de gestegen animo voor de Restaurant Week die dit jaar van 1 tot en met 7 maart plaatsvindt. ‘De capaciteit van de servers is verviervoudigd. En nog konden we de stroom bezoekers niet aan. Net na de start kregen we drieduizend tot vierduizend bezoekers per seconde te verwerken.’

Een kwart van de 146.000 reserveringen werd voor de publieke start al gedaan, bijvoorbeeld door abonnees van de Dining City-nieuwsbrief of bezitters van een American Express kaart. Ongeveer dertig procent koos voor lunch, de overige zeventig procent voor een driegangendiner voor de prijs van 25 euro.

Nieuwe gasten

Uit eerder onderzoek blijkt dat 79 procent van de gasten voor een nieuw restaurant kiest tijdens de Restaurant Week. Ruim tachtig procent geeft aan terug te keren naar het restaurant en 84 procent beveelt het bezochte restaurant aan bij bekenden.

Restaurants betalen voor deelname aan de Restaurant Week een fee. In de regio Amsterdam bedraagt dit ongeveer 350 tot 400 euro. Dining City werkt met franchisenemers en bepaalt niet de hoogte van de tarieven buiten Amsterdam, dat wél in eigen handen is.

Via Twitter houdt Dining City belangstellenden op de hoogte van het laatste nieuws, zoals extra couverts en of de laatst beschikbare tafeltjes.

Reageer op dit artikel