nieuws

Holland naar Champions League voor koks

Restaurant

De prestigieuze kookwedstrijden om De Zilveren Champignon zullen met ingang van volgend vier edities krijgen. De winnaar wordt afgevaardigd naar de Bocuse d’Or in Lyon ook wel de wereldbeker voor de gastronomie genoemd. Dit heeft organisator Peter Zandboer gisteren in Zwolle bekendheid tijdens een bijeenkomst van Horeca Vakbeurzen Nederland.

Holland naar Champions League voor koks

De Zilveren Champignon krijgt voorrondes op regionale horecavakvakbeurzen in Zwolle, Assen en Goes. De winnaars treden tegen elkaar aan in de finale die traditiegetrouw plaats vindt tijdens de Horeca Vakbeurs Brabant in ‘s –Hertogenbosch.

Zandboer vindt het reuze jammer dat Nederland in tegenstelling tot 60 andere landen – op een enkele keer na – niet vertegenwoordigd is bij de Bocuse d’Or. Hij wil daar middels de Zilveren Champignon nieuwe stijl, waar ook de Alliance Gastronomique Neérlandaise haar medewerking aan gaat verlenen, verandering in gaan brengen.

Maar het is niet eenvoudig om in deze ‘Champignons League voor koks’ te excelleren. De wedstrijden vereisen een gedegen voorbereiding. Zandboer. “Het is een hele klassieke wedstrijd waar tal van technieken toegepast moeten worden. De Nederlandse deelnemers zullen ruimschoots de tijd moeten krijgen en nemen om zich voor te bereiden.”

Reageer op dit artikel