nieuws

Hoofdinspecteur Michelin beantwoordt lezersvragen

Restaurant

Het interieur van een restaurant is voor Michelin totaal niet van invloed op het uitreiken van een ster. Als een restaurant voldoet aan de eisen voor een ster en een Bib, dan geeft Michelin een ster. Dat en meer laat de hoofdinspecteur van Michelin weten in een exclusief interview met Misset Horeca.

Hoofdinspecteur Michelin beantwoordt lezersvragen

Hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin Benelux laat in een exclusief interview met Misset Horeca weten dat de inrichting van een zaak niets te maken heeft met het wel of niet krijgen van een ster.

‘De sterren worden puur gegeven op basis van wat er op het bord ligt, wat je daarvoor betaalt en de manier waarop de chef werkt. Het is soms moeilijk te bevatten door de gasten, maar de aankleding is voor de ster totaal niet van invloed’, aldus Loens.

Verder geeft de hoofdinspecteur antwoord op de vraag of het mogelijk is om tegelijkertijd een ster en een Bib Gourmand te hebben. Loens: ‘In het verleden zijn er in Frankrijk restaurants geweest die dat hadden. We hebben er echter voor gekozen het niet meer te doen. Als een restaurant aan alle criteria voor een Bib én voor een ster voldoet, kiezen we voor een ster’.

Loens laat ook weten dat het voor restaurateurs niet mogelijk is om hun dossier in te zien. ‘Een restaurateur is wel welkom op ons kantoor in Brussel. We kunnen dan in een gesprek ingaan op wat ons in grote lijnen opvalt aan zijn zaak. De beoordelingen krijgt hij niet te zien, ik ben de enige die ze leest.’

Bekijk hier antwoorden op een selectie van een aantal vragen aan Werner Loens. Lees verder binnenkort in Misset Horeca een uitgebreid interview met de hoofdinspecteur.

Reageer op dit artikel