nieuws

Huson Rotterdam wordt sushibar

Restaurant

Restaurant Huson in Rotterdam heeft de formule veranderd. Sinds september is de keuken Japans. Chef-kok Yamamoto kwam ervoor over van het Amsterdamse hotel Okura, waar hij acht jaar werkzaam was.

Huson Rotterdam wordt sushibar

Het aan de Scheepstimmermanslaan gevestigde bedrijf had tot voor kort een restaurant en een bar waar kleine snacks konden worden besteld. ‘Organisatorisch moeilijk in te vullen’, vertelt Maaike Groenewegen, samen met Frans Huson eigenaar. ‘Zeker als de zaak helemaal vol zat. Ik ben moeder van twee kinderen en heb ik niet meer de ambitie om zes dagen in de week aan het werk te zijn.’

Omdat de eigenaren zelf liefhebber zijn van de Japanse keuken, ontstond het idee van de bar een sushibar te maken. ‘We gingen zelf regelmatig eten bij Yamazato, omdat we het zo lekker vinden’, aldus Groenenwegen. ‘Nu serveren we in ons bedrijf alleen nog uit de Japanse keuken.’

Dat is niet de reden van de komst van de Japanse chef van hotel Okura. ‘We hebben geïnformeerd bij de Japanse gemeenschap van Hillegersberg, hier in Rotterdam. Via hen meldde zich een kok, die van Amsterdam naar Rotterdam wilde verhuizen omdat zijn geliefde daar woont. Later ontdekten we pas waar hij vandaan kwam. We kenden hem ook van gezicht. Samen met zijn vrouw, die in de bediening werkt, nemen ze onze taken een aantal dagen in de week over.’

Aan het interieur is weinig veranderd. Groenenegen: ‘Alleen de grote muur in de zaak is aangepast. En voor de keuken is de nodige apparatuur aangeschaft.’

Reageer op dit artikel