De wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or Europe maakt via een perscommuniqué bekend dat Yves Mattagne van tweesterrenchef Sea Grill in Brussel de plek van Goossens overneemt. Hij zat al in de landenjury namens België. Die functie neemt driestterrenchef Geert van Hecke van De Karmeliet in Brugge van hem over.
België is deze gastland van de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd waaraan twintig landen deelnemen.
Ingestort
Wat precies de ‘persoonlijke redenen’ zijn waarom Goossens zijn ereplek afstaat, laat de organisatie in het midden. Eerder deze week maakten verschillende Belgische media er melding dat sterrenchef Peter Goossens (Hof van Cleve, Kruishoutem) zou zijn ingestort.
Hij zou volgens Het Laatste Nieuws met een zware depressie kampen en rust moeten nemen nadat hij in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 maart naar een ziekenhuis was afgevoerd. In januari was Goossens betrokken bij een auto-ongeluk. Op 11 maart trad de chef nog op als jurylid bij een training van de Belgische deelnemer aan de Bocuse d’Or, Robert Wissels.
Nederland doet ook mee aan de Europese finale van de Bocuse d’Or in Brussel op 20 en 21 maart. Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt zijn de Nederlandse kandidaten. Meesterkok André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten, een Michelin-ster) is namens Nederland jurylid.