nieuws

Innovatief Izkaya Rotterdam met touchtables open

Restaurant

Izkaya Rotterdam opent vandaag de deuren. Het gaat om een innovatief Aziatisch eetconcept waarbij gasten via een zogeheten touchtable de maaltijden kiezen.

Innovatief Izkaya Rotterdam met touchtables open

Izakay is gevestigd aan de Lijnbaan 40-42 in het hart van Rotterdam. Dinsdag 15 maart draait het restaurant voor het eerst een lunch, zo laat mede-eigenaar Jordi Kuyt weten.

Het restaurant werkt met zogeheten e-tables, touchtafels waarbij de gast via een touchscreen de bestelling doorgeeft. Door de vergevoerde automatisering heeft het restaurant de beschikking over een grote serverruimte voorzien van eigen externe voeding, power back-up en diverse servers noodzakelijk voor de aansturing van vijftig pc’s.

De keuken is geheel vernieuwd en kenmerkt zich met een Pan Asian style van koken. ‘Waarbij de uitdaging voor de keukenbrigade zit in de hoeveelheid small and large dishes, die niet als gang geserveerd worden maar direct gemaakt worden op het moment dat de gast deze via de touchtafel bestelt. Vers en snel zijn de steutelwoorden voor het keukenpersoneel’, aldus Kuyt.

Kuyt heeft grote plannen met Izkaya. ‘Eerst Izkaya Rotterdam openen en dan uitrollen iin de Randstad op a-locaties, en internationaal als Izkaya Franchise waarvoor de eerste gesprekken met serieuze kandidaten al lopen’.

Reageer op dit artikel