nieuws

Inter Scaldes volgt Parkheuvel en De Librije

Restaurant

Jannis en Claudia Brevet van het tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen zijn toegelaten tot de internationale culinaire organisatie Tradition Qualité. Daarmee volgt Inter Scaldes het spoor van de Nederlandse topzaken Parkheuvel en De Librije.

Inter Scaldes volgt Parkheuvel en De Librije

Met de toetreding van Inter Scaldes herbergt de internationale toporganisatie momenteel drie Nederlandse sterzaken. Voor Jannis en Claudia Brevet smaakt de fraaie erkenning zoet na enkele donkere jaren. Inter Scaldes brandde in september 2003 tot de grond af. De herbouw van het toprestaurant werd gekenmerkt door flinke tegenslagen, omdat de verzekeraar moeilijk deed met het uitbetalen van verzekeringsgeld.

In De Telegraaf is te zien hoe Jannis en Claudia Brevet tijdens de uitreiking in Parijs op de foto staan met de Franse driesterrenchefs Jean Pierre Troisgros uit Roanne en Marc Haeberlin van Auberge de Lill in de Elzas. Volgens de krant ging de toetreding van het Jannis en Claudia Brevet gepaard met een groot applaus.

Vorige week was er meer goed nieuws te melden rondom Inter Scaldes. Bekend werd dat chef-kok Jannis Brevet genomineerd is voor de titel Chef van het Jaar 2006. Deze titel wordt georganiseerd door de toonaangevende restaurantgids GaultMillau. Brevet moet voor de titel afrekenen met Hans van Wolde, Lucas Rive, Paul van Bunt en Martin Kruithof. GaultMillau maakt op 20 november de winnaar bekend.

Reageer op dit artikel