nieuws

Jamie Oliver verrast over eten in arm Soweto

Restaurant

De schoolmaaltijden in de arme Zuid-Afrikaanse ‘Township’ Soweto in Johannesburg zijn stukken beter dan in het rijke Londen. Die opmerkelijke uitspraak deed de Britse tv-kok Jamie Oliver tijdens zijn reis door Zuid-Afrika.

Jamie Oliver verrast over eten in arm Soweto

‘Het heeft me totaal verbaasd dat op een plek waar zo’n grote armoede heerst, er zoveel liefde en zorg wordt besteed aan de bereiding van een schoolmaaltijd, dat deze gezonder en voedzamer is dan de maaltijden die de scholieren in Londen voorgeschoteld krijgen’, aldus Oliver in de Britse krant The Mirror.

Oliver was tijdens zijn trip getuige van de bereiding van een lunch voor de scholieren van een school in de arme wijk in Johannesburg. De jonge leerlingen kregen een goed gevulde stoofpot met verse ingrediënten voorgeschoteld.

Oliver kwam onlangs in het nieuws omdat hij veel aandacht schonk aan de in zijn ogen slechte schoolmaaltijden in Groot-Brittannië. Naar aanleiding van zijn kritiek besloot de Britse regering 350 miljoen euro te investeren in betere voorzieningen.

Reageer op dit artikel