nieuws

Jeugdkampioenen naar Euroskills

Restaurant

Dennis Huwaë en Kim Poortman, winnaars van het NK Horeca 2008, vertegenwoordigen Nederland tijdens Euroskills, Europa’s grootste beroepenevenement waarin de kunde en kwaliteiten van talentvolle mbo’ers centraal staan.

Jeugdkampioenen naar Euroskills

Huwaë is leerling-kok en werkt in restaurant Ciel Bleu in Okura. Poortman werkt bij Merlet in Schoorl. Beide kampioenen vertegenwoordigen ons land tijdens Euroskills, gehouden van 18 tot en met 20 september in Rotterdam.

De talentvolle leerlingen moeten het opnemen tegen concurrenten uit Oostenrijk, Tsjechië, Estland, Spanje, Ierland, Litouwen, Letland, Noorwegen en Turkije. Voor veel kandidaten is Euroskills de climax van een vaak maandenlang voortraject van voorrondes op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

Reageer op dit artikel