nieuws

Jeunes Restaurateurs naar Australië

Restaurant

Europa is niet groot genoeg voor de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Het samenwerkingsverband van jonge restauranthouders in Europa trekt de wereld in. Sinds kort heeft JRE een nieuw lid in Australië.

Jeunes Restaurateurs naar Australië

Chef-kok Shannon Bennet van restaurant Vue de Monde in Melbourne wordt tijdens het Europese congres van de JRE in april in Dresden officieel geïnaugureerd als lid. ‘We zien hem als een soort ambassadeur’, vertelt Hans van Manen, uitvoerend directeur van JRE. ‘In Australië gebeurt veel op culinair gebied.’

Klassieke opleiding

Via een culinaire kennis is Van Manen in contact gekomen met de Australische chef die heeft in Frankrijk zijn klassieke opleiding gehad.

Over de grenzen van Europa heen is er veel interesse in de formule die de JRE hanteert. Voordat anderen met het concept aan de haal gaan, wil JRE als eerste zelf bij zijn, vertelt Van Manen.

Naam aanpassen

Vandaar dat Australië nu is toegevoegd aan de tien landen in Europa waar JRE actief is. De uitvoerend directeur sluit niet uit dat de naam van het samenwerkingsverband in de toekomst wordt aangepast aan de wereldwijde uitbreiding.

Naast Australië is ook Slovenië als nieuw land aan de lijst waar JRE actief is. In totaal vier nieuwe leden worden eveneens op het Europese congres in Dresden voorgesteld.

Zie ook:

Vier nieuwe leden JRE