nieuws

Klerks dinsdag in actie op Bocuse D’Or

Restaurant

De Nederlandse deelnemer aan de kookwedstrijd om de Bocuse D’Or, Wim Klerks, moet op dinsdag 27 januari in Lyon zijn gerechten koken. In totaal doen 24 teams uit de hele wereld mee aan deze prestigieuze competitie.

Klerks dinsdag in actie op Bocuse D’Or

Klerks staat in keuken nummer vijf samen met zijn comice Ronald Bellaart. Coach Marco Poldervaart mag het duo vanaf de zijlijn begeleiden.

Om exact half drie ’s middags serveert Klerks op 27 januari het visgerecht. Om vijf over drie volgt dan het vleesgerecht. Na de tweede wedstrijddag op 28 januari, rond de klok van zes uur, wordt de uitslag bekend gemaakt.

Een internationale jury met daarin topkoks als Thomas Keller (USA), Brian Turner (GB), Hiramatsu (Japan) zitten. Voor Nederland is André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) aanwezig als jurylid. Ook de naamgever van de wedstrijd, Paul Bocuse, geeft acte de presence.

Vanuit Lyon zal Bianca Roemaat, culinair redacteur bij Misset Horeca, verslag doen van de belevenissen van het Nederlandse team. Lees vanaf maandag 26 januari dagelijks haar weblog.