nieuws

La Vilette vroeg zelf faillissement aan

Restaurant

Ingrid Hörster, voormalig eigenaresse van het Rotterdamse La Vilette heeft in juni van dit jaar zelf het faillissement voor haar restaurant aangevraagd. Dit zegt ze in een interview in de restaurantgids Lekker 2010.

La Vilette vroeg zelf faillissement aan

Reden voor het faillissement is de hoge aflossingsverplichting die ze had nadat ze haar voormalige partner Fred Mustert had uitgekocht. ‘Ik had geen vet op mijn botten, zodat ik eigenlijk direct in de problemen kwam toen het aantal gasten begin dit jaar met zestig procent terugliep. Het eerste kwartaal leverde ik tienduizenden euro’s in.’

Het is voor het eerst dat Hörster zo openlijk praat over het faillissement.

Geen zin

Vanaf dat moment ging het heel hard. Je maakt schulden bij leveranciers, je staat rood bij de bank. Je voelt dat het afglijdt. Tegelijkertijd moet je fris en fruitig in je winkel staan. Lief en aardig blijven doen. Ik wist dat het geen zin meer had. Uiteindelijk vroeg ik zelf het faillissement aan.

Hypocriete restaurateurs

Hörster noemt de restauranteigenaren die net doen alsof er niets aan de hand is ‘hypocriet’. Ze zeggen: “Het gaat allemaal geweldig. Ik zat in de Alliance Gastronomique. En daar houden sommige collega’s graag de schijn op. Ze hebben gehoord dat jij kopje onder gaat, maar bij hen “loopt het best nog wel.”. Ja hoor, zal best.’

Uit de Top 100

Inmiddels hebben Guy Montoux en Gerhard Braun van La Stanza de exploitatie overgenomen van La Vilette. Chef-kok is Jeroen Bot.

La Vilette stond in de Lekker gids van 2009 nog op nummer 34. Het restaurant staat nog wel in de gids, maar is uit de top 100 gegooid.Lekker omschrijft de veranderde opzet van het restaurant als ‘Lekker, laagdrempelig en crisisproof maar uiteraard niet langer Top 100 waardig.’

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2010:

» Lekker Top 100 2010

» Niet meer opgenomen 2010

» Op de drempel 2010

» Debutanten 2010

» Grootste stijgers 2010

» Snelste dalers

» Provincietoppers 2010

Reageer op dit artikel