nieuws

Leendert Scholtus overdonderd door snelle Michelinster

Restaurant

Leendert Scholtus, chef de cuisine van De Echoput in Hoog Soeren, vernam via zijn vrouw het sternieuws. ‘Ik was mijn telefoon vergeten. Ze fietste me tegemoet en ik zag aan haar ogen dat ik een Michelinster had.

Leendert Scholtus overdonderd door snelle Michelinster

De chef van De Echoput is superblij en ook nog wat overdonderd. ‘Dit had ik niet durven dromen. Stiekem misschien wel. Maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen.’

Sinds de zomer van 2010 kookt Scholtus bij het restaurant op de Veluwe van Smaakprofessor Peter Klosse. De restaurateur is zelf les aan te geven en laat via twitter weten dat hij het feit dat de ster terug is bij De Echoput ‘top’ vindt. Sinds 2005 was het restaurant in Hoog Soeren de ster kwijt.

Het sternieuws is pas tien minuten bekend bij Scholtus als Misset Horeca hem spreekt. ‘Jullie zijn de eerste die ik nu bel. Ik was mijn telefoon vergeten. Mijn vrouw nam hem aan en zag allemaal berichten. Ze fietste me tegemoet en ik zag aan haar ogen dat ik een ster had.’ De chef wist wel dat Michelin vandaag zou berichten over de gids, maar niet hoe laat. ‘Ik dacht laat ik er maar vanuit gaan dat het een normale dag wordt dan wordt het geen teleurstelling.’

Toch geen normale dag dus voor Scholtus. Zijn vrije dag ruilt hij maar in voor een rit naar De Echoput om samen met het team een feestje te bouwen. ‘Ik ga het hier niet in mijn eentje zitten vieren met een stuk appeltaart.’