nieuws

Lex Kok (ex-Le Garage) naar George W.P.A.

Restaurant

De voormalige chef-kok van Joop Braakhekke’s restaurant Le Garaga, Lex Kok, is gestart bij het gloednieuwe George W.P.A. in Amsterdam. Kok serveert er sinds deze week French Cuisine New York Style.

Lex Kok (ex-Le Garage) naar George W.P.A.

Dat meldt de nieuwsbrief van restaurantgids Lekker. Volgens Lekker moet gedacht worden aan eggs Benedict, sole menunière en crème brûlée.

Kok zegt veel geleerd te hebben van zijn tijd bij Braakhekke in Le Garage. ‘Maar bepaalde zaken doe ik echt anders. Zo maak ik mijn steak tartare niet met een gehaktmolen, maar hak ik het fijn, zodat het meer bite heeft’, aldus Kok.

Aan de komst van het nieuwe restaurant George W.P.A. in Amsterdam Oud-Zuid ging enige rumoer aan vooraf. Buurtbewoners startte een handtekeningen actie om de komst tegen te gaan. Ze vreesden lawaaioverlast, zo meldde Quotenet recent.

Lex Kok was jarenlang samen met Erwin Walthuis de beoogde opvolger om bij Le Garage de bekende Joop Braakhekke op termijn op te volgen. Begin vorig jaar verschenen er in de pers berichten over een vertrek van Kok naar New York. Alessandro Roscioli is bij Le Garage de opvolger van Lex Kok.

Reageer op dit artikel