nieuws

Librije nu ook op zaterdag open voor lunch

Restaurant

De Librije in Zwolle is voortaan ook op zaterdag geopend voor de lunch. Omdat de diners tot en met de zomer van 2012 zijn volgeboekt, hebben Jonnie en Thérèse Boer besloten ook op zaterdagmiddag gasten te ontvangen.

Librije nu ook op zaterdag open voor lunch

Om dit te vieren, vond zaterdag 17 september een bijzondere lunchproeverij plaats in het driesterrenrestaurant. Wijnman Jan van Lissum had voor de gelegenheid een speciale wijnproeverij georganiseerd met louter wijnen uit het zuiden van Australië.

Een gewaagde keuze volgens Thérèse Boer, omdat Australische wijnen bekend staan om hun bonte en dominante karakter. De proeverij in De Librije toonde echter volgens alle aanwezige kenners aan dat Australië zich fors heeft ontwikkeld als wijnland en tegenwoordig wel degelijk uitstekende wijnen levert die passen bij topgerechten.

De genodigden waren merendeels chefs en sommeliers van sterbedrijven. Ook de veelbesproken ex-hoofdinspecteur van Michelin, Paul van Craenenbroeck, was aanwezig. Halverwege de middag kreeg hij zelfs een hoofdrol toen hij met een emotioneel en persoonlijk woord afscheid nam van de Nederlandse tophoreca.