nieuws

Mario Ridder SVH Meesterkok

Restaurant

Mario Ridder, chef-kok en per 1 januari eigenaar van toprestaurant De Zwethheul in Schipluiden, is geslaagd voor de proef van SVH Meesterkok. Ridder is de 121ste SVH Meesterkok van ons land.

Mario Ridder SVH Meesterkok

Ridder legde donderdag 6 november, enkele dagen na het behalen van de titel Chef van het Jaar in restaurantgids GaultMillau, de proef voor de Plaatselijke Commissie Meesterproef succesvol af.

De ‘juryleden’ Robert Kranenborg, André van Doorn, Jaspen van Almenkerk en Hans Huiskes begonnen met een rondleiding door De Zwethheul. Aansluitend volgende een lunch met twaalf verschillende gerechten. ’s Middags kreeg Ridder vragen over managementvaardigheden en ’s avond serveerde hij een zevengangendiner.

Volgens SVH heeft de keuken van De Zwethheul onder leiding van Ridder veel ambitie en enthousiasme en wordt er gewerkt aan eigentijdse en originele gerechten met gebruik van moderne technieken.

Op een nader te bepalen datum vindt de inauguratie van Ridder plaats. Mario Ridder is de 121ste SVH Meesterkok van Nederland. Deze SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks.

Reageer op dit artikel